Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 10 battles to post in this section.
AdenWesker

A strange crash bug of Worldofwarships

3 comments in this topic

Recommended Posts

Member
6 posts
3,045 battles

Umm....things is like that....I updated my NVIDIA graphics cards driver to version 362.00 yesterday,then when I run my WOWS like before today,I suddenly found that when I opened my port or pushed the battle start button,the program would be crashed after 5s later.The prompt message is 'no responding',and the crash happened again and again.I think it's a  incompatibility in game and driver,so I did like below:

First,my PC configuration is like that:

System: Windows 10 Home build 1511Memory: 2 * 4GB 1600MHz SODIMMCPU: Intel Core i5 3317U 1.70GHz - 2.43GHzGraphics: Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA GeForce GT610M

 

And this is my graphics driver:

Intel HD Graphics 4000 Driver: 10.18.10.4358NVIDIA GeForce GT610M Driver: GeForce Game Ready Driver 362.00

 

When I open my port or join in the battle about 5s,the crash happened with hint 'the game is not responding'

This is the crash record:

Application C:/Program Files/World_of_Warships/worldofwarships.exe crashed 03.06.2016 at 20:05:08Message: The game is not respondingSystem info:  OS Name: Windows 8 or later OS Version: 6.6  OS Architecture: x86_64Memory info:  Virtual memory: 1240424Kb/4194176Kb (30%) Working set (process physical memory): 826072Kb/4194176Kb (19%) Commit charge (working set + process page file usage): 975828Kb/4194176Kb (23%) Global physical memory: 5724260Kb/8246216Kb (69%) Global commitable memory (physical + pagefile): 6985804Kb/17683400Kb (40%)System info: COMPUTERNAME = 坐和放宽 APPLICATION = "C:\Program Files\World_of_Warships\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex -safe 4 PROCESSOR(S) = 0 - 6 3a09 DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, Intel® HD Graphics 4000, PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_397717AA&REV_09 DISPLAYDEVICE 1 = \\.\DISPLAY2, Intel® HD Graphics 4000, PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_397717AA&REV_09 DISPLAYDEVICE 2 = \\.\DISPLAY3, Intel® HD Graphics 4000, PCI\VEN_8086&DEV_0166&SUBSYS_397717AA&REV_09 DISPLAYDEVICE 3 = \\.\DISPLAY4, NVIDIA GeForce 610M , PCI\VEN_10DE&DEV_1058&SUBSYS_390317AA&REV_A1 

WOWSCrashScreen.PNG

So I think that maybe the crash is made by driver update,so I tried to roll my driver back to version 361.91:InstallNvidia-361-91Driver.png

I didn't restart my computer after the installation complete,and I ran my game ,it's worked:game is running as usual and no crash happened again.OK,I'm sure that the crash is caused by NVIDIA's new driver.

MyShipsDock.png

All of crash report can be read on my OneDrive.Link: 1drv.ms/21eYQxv

 

 

Moved to bug reports section

~dead_man_walking

WOWSCrashScreen.PNG

InstallNvidia-361-91Driver.png

MyShipsDock.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
1,043 posts
4,300 battles

You probably should have posted in the techy section. Anyways I also have some weird black screen crash every now since the last update and then if I try to alt tab when the game's loading. Never happened prior to the update and can't even screenshot since i have to logout/restart the pc everytime this happens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×